2006-09-12 01:11 #0 av: AEriksson

Med fixad damask och packad bil var jag klar för den första riktiga turen ut i terränglådan med min 11:a bil. Det var tid för den beryktade Bjurbäcken träffen.

Efter en trög start kom jag och min medpassagerar äntligen iväg på fredagen. Bilen var packad i god tid och det mesta av proviant var redan inhandlad. På förhand hade jag avtalat med Rune (alias Ruben på forumet) att träffas på en rastplast lite öst för Björkelangen i Norge, efter ett par varma koppar med kaffe som Rune varit så snäll att förbereda så fortsatte vi våran färd mot målet.

Resan gick via RV 21 upp till Charlottenberg där vi stoppade för att handla det sista av provianten, samt fylla upp den något törstiga 11:a bilen med hela 79 liter plus en jeepdunk. Rätt för vi skulle åka vidare fick Rune en mystisk telefon från Trond där han fick strängt besked om att ta bakvägen in till campen, detta för att visa Bjurbäckens bästa sida. Jag måste medge att jag blev en smula nervös för vad som skulle komma, specielt när Rune frågade om jag hade något i bilen som kunde gå sönder.

Jag hade innan avresan lagt in Bjurbäcken i gps och det hade stämmt gott hela vägen till Charlottenberg, men när Rune började våran resa in i Värmland så ville gps´n märkligt nog alltid åt motsatta håll som Rune, en nervös känsla började sprida sig i min mage, skulle jag bli lurad ut i något helvetesspår redan på första dagen, eller hade gps´n fel ? Jag valde att slå av gps´n och lita på Rune.

Efter flera mil på natursköna grusvägar och otaliga svängar så kom vi till slut fram till en vändplats högt uppe på ett kalhygge, här var det in med lågväxel och fyrhjulsdrift. Rune informerade att det nu bara var ett par kilometer innan vi var framme i campen, men att det kunde vara lite fuktigt på ett par ställen, men turen genom våran första terrängbanan gick perfekt och helt utan problem.

Väl framme i campen väntade Trond med sin Volvo Fält och GMC tillsammans med Jonas och Solfrids mycket fina och välsköta 1111:a bil. Efter en liten paus blev det beslutat att vi alla skulle ta en tur upp till en myr där Trond och Rune för ett par veckor sedan fint planterat Trond´s Volvo Fält. I hela tre dagar slet dom som djur, men till slut fick dom upp bilen, men det var fortfarande endel verktyg som låg på platsen som vi nu skulle hämta, det gav mig god tid att snabbt friska upp mina terrängkunnskaper som legat vilande i ganska många år.

När klockan började närmade sig tio på kvällen var vi på sista sträckan tillbaka till campen. Det rådde osäkerhet om en TGB 11 skulle kunna ta sig igenom Trond´s spår hem, eller om den faktiskt var för small. Trond stog hårt på sitt, att det absolut inte skulle vara några problem, men Jonas var inte lika säker på att det skulle gå... det gick inte heller.

Med en bakspegel mindre och med god hjälp av Jonas och Trond blev jag guidad rundt det värsta partiet, resten av slingan gick i totalt mörker men utan missöden.Väl tillbaka i campen hade vi nu fått besök av Danne och hanns nyskoda 11:a bil, nu var det tid för vila och hämta krafter inför lördagens aktiviteter.

Relaterade länkar

Av: AEriksson

Datum för publicering

  • 2006-09-11