Blandat

Läs mig!

2005-09-06 01:18 #0 av: Niklas

Som ny medlem på iFokus kan det ta en stund att lära sig alla funktioner och finesser. Här ska jag gå igenom några av dem. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp när du ska komma igång.

Vänstra delen av skärmen

Forum, artiklar, inkorgUpptill till vänster finns det tre flikar. Forum, Artiklar och Inkorg.

Forum
Forum är den förvalda fliken när du loggar in eller besöker sajten som gäst. Det är i forumet merparten av alla diskussioner försiggår. Det är även förvalt att en översikt av de senaste diskussionerna ska visas. Du ser dem under rubriken "senaste inläggen". Nedanför senaste inläggen finns forumets olika diskussionsgrupper. Du öppnar och stänger grupper genom att klicka på plus- eller minustecknen vid sidan av gruppnamnen.

Vill du se fler inlägg än de som visas när du klickar på plustecknet vid en grupp, klickar du på texten "Visa fler inlägg" under inläggen, eller på "Visa alla" till höger om grupprubriken.

Skriv, sök, bokmärkenOvanför inläggen finns det tre knappar: Skriv, Sök och Bokmärken. Om du inte är inloggad är bokmärkesknappen inaktiverad (grå). Skrivknappen klickar du på om du vill skriva ett nytt inlägg. Sökknappen klickar du på om du vill söka bland foruminlägg, artiklar eller medlemmars dagböcker. Intressanta foruminlägg kan du bokmärka (med knapp ovanför själva inlägget). Bokmärkta inlägg ser du om du klickar på bokmärkesknappen.

Artiklar
Under fliken artiklar hittar du alla artiklar på sajten. Den här instruktionen är en artikel som du kan hitta där. Artiklar är ofta lite längre texter än foruminlägg och kan innehålla bilder i texten. I foruminlägg är eventuella bilder bifogade i stället.

Även artiklar kan vara indelade i grupper på samma sätt som diskussioner i forumet.

Inkorg
Som inloggad medlem har du tillgång till en inkorg som påminner om ett e-postprogram. Där ser du meddelanden från andra medlemmar och har möjlighet att skicka egna meddelanden.

I inkorgen finns det två grupper: Inkorg och Skickat. I inkorgen ligger inkomna meddelanden och i skickat finns de meddelanden du har skickat till andra.

Byt fokus
Byt FokusLängst ner till vänster finns det en rullgardinsmeny. I den kan du se alla sajter som finns i fokusnätverket. Välj den sajt du vill besöka och klicka på knappen ”byt fokus”.
 

Mittendelen av skärmen

Hem, min sida, medlemmar, om sajten, logga in/utUpptill i mitten finns det fem flikar. Hem, Min sida, Medlemmar, Om sajten och Logga in/ut.

Hem
Hem är fliken med det lilla huset på. Om du klickar på den öppnas sajtens förstasida. På förstasidan hittar du bland annat en välkomsttext, artiklar och en aktivitetsruta. I aktivitetsrutan visas de senast inloggade besökarna, nyregistrerade medlemmar och nya dagboksinlägg.


Min sida
Under Min sida hittar du alla dina personliga inställningar. Där beskriver du dig själv, lägger upp bilder som syns i inlägg, byter lösenord och bestämmer utseende på texter, bland annat. Glöm inte att klicka på sparaknappen när du har ändrat något där.

DagbokOm du vill kan du lägga upp en dagbok också. Den ser ut och fungerar ungefär som en webblogg (ofta kallad "blogg").

Medlemmar
Under medlemsfliken ser du vilka medlemmar som är inloggade just nu. Du kan också söka efter medlemmar i alfabetisk ordning.

Om sajten
Ja, om sajten ...

Logga in/ut
Vill du logga in eller registrera dig som medlem kan du göra det här. Är du inloggad och vill logga ut gör du också det här.
 

Högra delen av skärmen

Lägg till favoritsajtInloggade medlemmar kan se sina favoritmedlemmar och favoritsajter i rutan till höger. Favoritmedlemmarna är uppdelade på inloggade och ej inloggade. Listan med favoritsajter fungerar även som snabblänkar till sajterna. Om du vill lägga till en sajt som favorit klickar du på texten "Lägg aktuell sajt till favoriter" när du är inne på sajten.

Är det något mer du undrar? Fråga mig.

Relaterade länkar

Av: Niklas

Datum för publicering

  • 2005-09-05

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2005-10-03 07:07 #1 av: egil

Många vill veta var i världen vi håller till. Det är därför önskvärt att du åtminstone i någon mån fyller i din personliga profil - var du bor och var din Valp brukar vistas. En del har ju sin bil på stugan. Man behöver ju inte avslöja sig omåttligt med alla sina mänskliga (och/eller omänskliga??) egenskaper, men det är roligare och lättare att kommunicera på forumet då man inte "pratar" med "inga personliga uppgifter".

Fyll i din PERSONLIGA PROFIL.

Anmäl
2005-10-23 17:37 #2 av: egil

Jag har bett forumvärden att ta bort mina inlägg på detta forum då jag endast önskar kvarstå som passiv medlem. Det har 23/10 2005 ännu inte verkställts

Anmäl
2006-02-23 10:10 #3 av: hhansenfishing.com

Hur läng kommer det att ta innan ni lagar start sidan valpdatas problem med att man inte kan läsa inlägg eller klicka på nya medlemmar,seas inloggad. När jag startar upp och vill läsa om något där så visas en gul triangel i venstea hörnet med medelande fel på sidan . Det är tidsödande att skumma igenom medlemsregistret när nam vill se andras innläg frågar jag vänligt hasse

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.