01 Reparation & renovering

bromsrör

2009-04-05 03:43 #0 av: lodin

Jag har gått och kört av ett bromsrör till ena bakhjulet, någon som vet vilken dimension det är på gängan ??

Anmäl
2009-04-05 04:32 #1 av: ROBBAN68

Hej,

Spruta på WD-40 på nipplarna, vänta ett par dagar, och kapa av bromsröret vid båda nipplarna och trä på en FAST NYCKEL av rätt dimension- eller helst en sex-kants hysla med round-corner fattning- finns på biltema. och sen kan du försöka lossa nipplarna försiktigt, då har du bäst chans att få loss dom oskadade.

Om dom inte släpper, kan du ta en liten hammare och knacka försiktigt på nipplarna- och då menar jag små, lätta slag- då slår du ihop det gamla bromsröret lite och gängorna släpper från nippeln. sen försöker du igen med fast nyckel eller hylsa. men lova att inte ens försöka med skiftnyckel eller polygrip.

Sen tar du med nipplarna och det gamla röret till Mekonomen eller motsvarande företag och säger att du vill ha nya nipplar och ett nytt rör med samma längd tillverkade. Borde inte kosta så många tior.

Ett annat alternativ är att köper ett koningsverktyg och en rulle bromsrör på Biltema och tillverkar det själv, Det blir naturligtvis jättedyrt för just ett rör. Dubbelkoningsverktyg 19-837, 299:- och 5 meter bromsrör 66-486, 149:- Och nya nipplar finns där också för 26:90:- Men nästa gång ett bromsrör går sönder är det helt gratis att byta det, förutom kostnaden av två nipplar- 53 spänn.

MVH//ROB

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.