01 Reparation & renovering

färg

2009-02-17 00:33 #0 av: sonkan

hej tänkte höra om man vågar tvätta karossen med t röd? för förra ägaren har sprejat karossen med linolja och all skit sitter under linoljan så det är omöjligt att få loss de. eller finns det risk att färgen lossnar? sonny

Anmäl
2009-02-17 09:14 #1 av: VALP3314

Ja med linolja på så är T Röd nästan det ända alternativet för att få bort linoljan,

Har inte använt den på lakerad plåt, så om färgen släpper vet jag ej, det kan bero på vilken färg som sitter under, Brukar bara använda linolja eller linoljefärg på trä ytor där är den väldigt bra. prova på en liten yta först så ser du ju hur det beter sej

Mvh VALP3314

Anmäl
2009-02-17 23:27 #2 av: enav16

Testa varmt vatten och såpa innan du börjar boffa T-doja. Ta ordentligt med såpa i en hink med varmt vatten. Börja längst ner och gå uppåt med en bra svamp. Du får nog ta såpa direkt på plåten också och dutta med såpvatten och svamp.

Annars är det nog T-doja som gäller. Lycka till!!

Anmäl
2009-02-18 11:13 #3 av: sonkan

tackGlad

Anmäl
2009-02-18 12:08 #4 av: sonkan

fins det anars att få tag på militärfärgen eller är det omöjligt har sökt överallt

Anmäl
2009-02-19 22:49 #5 av: enav16

Militärfärg får du kolla på detta forum. Det har skrivits en lång artikel om detta som syns på förstasidan på detta forum. Kan vara krångligt att få tag på men jag har åkt till en producent av industrifärg som kollade färgerna med en spektrometer och sedan blandade till de olika kulörerna. Har dock inte målat så det återstår att se om det blev bra. Färgen är alkydbaserad, alltså olja och inte lösningsmedelsbaserad, enkomponent. Du slipper alltså bränna hjärnceller i Mach2. Har du däremot lackeringsutrustning och bra lokal så kan du ju ta lösnngsmedelsbaserad färg.

Tänk på följande: du ska ha bra grundfärg. Har du lösningsmedelsbaserad ytskiktfärg så ska du inte använda oljebaserad grundfärg då den släpper. Har du däremot oljebaserad ytskiktsfärg kan du ha oljebaserad grundfärg. Kolla nedan på bra färger och rostskydd (oljebaserat)

http://www.introteknik.se/swe/foretaget.htm

Förresten, om du ska ta bort linoljan, ta bara såpa och låt den sitta på länge, så det hinner lösas upp.

 

  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.