01 Reparation & renovering

Strålkastare / lampsocklar.

2008-10-05 10:57 #0 av: Knirken1

Funderar efter div mixtrande med lampbyten, inkl de små pluttiga special parkeringsljusen fram under huvudlamphållaren (inklusive den med, för den delen).

Kan man byta ut själva hållarna/fästet för glödlamporna frammåt i valp, för att kunna använda "moderna" (tex 24 V lastbils dito) lampor, utan att byta själva yttre armaturen/erna. Dvs behålla original strålkastarna vilket jag tycker är viktigt, för rätt "originalstuk-utseende" på valp. Finns det ev kanske någon sorts "adapter"-lösning? Funderingen omfattar egentligen baklamporna också (på fotot en trasig d:o). Moderna lampor passar ju inte helt enkelt utan man hoppas ju att man finner gamla hela tiden, men det vore ju fint om de "på macken" passade + ljusbilden ändå blir okay. /Kn1   

Anmäl
2008-10-05 13:43 #1 av: eile

klickade på din info, och tjejen vet du vilken bil du har?

Är det en 202 så finns ljusinsatser med parkeringsljus och till bak passar standarlampor som finns hos tex mekonomen.

lite synd att forumet funkar så dåligt all info verka försvunnit och skulle man behöva redigera något direkt efter man skrivet det så blir medelandet inga val och redigering tillåts bara 1 timme trots att det bara gått någon minut sen inlägg skrivs. 

Anmäl
2008-10-05 14:19 #2 av: Rookien

Hallå eile!

Vet du vilka strålkastarinsatser som passar? Var köper man dom? Om man går till mekonomen så gissar jag att dom inte vet på direkten vilka det är. Jag börjar bli trött på dom asymetriska lamporna som går sönder så fort man sätter i dom och H4 är lite enklare att få tag på.

Gissar att jag har lite problem med laddningsrelät för lamporna går på löpande band just nu. Fast vid ett tillfälle när jag satte i 2 nya lampor fram utan motorn på - alltså ingen laddning - så hann jag inte ens slå på belysningen och gå ut för att kolla innan den ena var trasig.

Om jag bara får tummen ur så kunde jag ju mäta upp spänningen med motorn av resp på. Är trots allt elektriker...

Anmäl
2008-10-05 14:55 #3 av: eile

vanliga volvo 140 eller 240 du köper dem på tummåttet div andra bilar hade även dessa finns med och utan parkljus.

överladdning kan vara lite glapp mot batteriet oxid vid starten tex, batteriet fungerar som konding i systemet ev en kass cell eller förlitet batteri i förhållande till generatorn men detta brukar ju höras som ylande i radio mm

Anmäl
2008-10-06 07:51 #4 av: valp

På Swedol finns det H4 med asymetrisk sockel. Tror det finns på biltema också.

Anmäl
2008-10-06 12:26 #5 av: JohnA

Jag har original ROBO strålkastarinsatser fram på min 24v-valp. I dessa sitter vanliga H4-lampor! Tricket är en tunn pressad plåtbricka som adapter. Tyvärr vet jag inte var man får tag på sådana för de satt i då jag köpte bilen. För att H4:orna ska passa måste man klippa av de tre plåtvingarna NÄSTAN helt.

Men baklampan på bilden tycker jag ser ut som en standardsockel! T.o.m. Biltema har ett visst sortiment av 24v-lampor. Kan det vara Ba21s socklarna heter? Biltemas 24v rörlampor tror jag saknar någon wattstyrka och de minsta bajonettlamporna till instrumentpanelen finns ej, annars håller Biltema min bil i lysande skick.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.