04 Teknik

Tips på Svetshjälm!

2006-06-18 22:39 #0 av: Calle

Jag har svetsat ett tag på valpen och använt farsans gamla Speedglas-hjälm. I fredags pajade dock hjälmen så i lördags åkte jag till den lokala järnhandeln för att köpa "nåt". Jag visste att speedglas-hjälmarna är dyra och trodde inte jag skulle ha råd att köpa en sån utan vara tvungen att köpa en vanlig.

Killen bakom disken förslog först en Speedglas för ca 4000 kr. Det är över min budget så då plockade han fram en Parweld-hjälm för 1400 kr. Det fick bli en sån, jag har nu svetsat två dagar med den och den funkar bra. Passformen är bra förutom att öronen kan ta i om man har lite "utstående" hörselorgan, undertecknad har märkt en antydan.

Tips alltså, för alla som inte har en bra svetshjälm.

Länkar:

http://www.parweldltd.com/

http://www.hornell.com/

/Calle

Anmäl
2006-06-18 23:20 #1 av: omega24v

Såna här tips är bra! Går det döpa om tråden till "verktygstips"? Jag kontrar med en versktadskran, eller "motorlyft" i bilkretsar. Harald Nyborg heter firman, en norsk "Clas Ohlsson"

Kran: http://www.haraldnyborg.se/merinfo.asp?varenr=3884&n=10&KundeID=

Har haft min i två år snart och förutom ett motorbyte har jag använt kranen till en del flyttande av tyngre grejor i garaget. Jag letade i tio år och hittade ingenting under 8000 och så dök den där kranen upp mitt framför näsan när jag behövde den som bäst, då kostade den 1500 (nu 1288:-). Om jag slog till? Har påven en konstig hatt? (@ Crilled och defender :) )

Lägg märke till att den lyfter 2 ton innerst och 500 kg på yttersta läget, ytterst är kranens krok över 2 meter över golv. De jag hittat förut har oftast varit betydligt klenare.

Erik, Nässjö

Anmäl
2006-08-03 19:01 #2 av: Thomas_Jansson

Ett utmärkt inköpsställe som borde passa Valpägare är Swedol.

Handlar verktyg och skruv ofta av dem och de har alltid rätt kvalit'e till rätt pris. D v s kanske inte toppkvalit'e men alltid mycket prisvärt.

Finns de inte på din ort så har de som regel någon återförsäljare så att du slipper betala frakt.

Anmäl
2009-03-04 22:33 #3 av: sunil

Kemppi Alfa är kannon bra svetshjälm,med uppfälbart svetsglas så man kan slipa med bra skydd,,,kristall hjälmarna är lite för mörka för det om man nu inte kan fälla upp hela kasseten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.