02 Material & delar

lameldiff fram och bak sökes

2011-11-27 14:33 #0 av: mrmulle99

försöker hitta lameldiff till valp eller en diff så de blir helt diffat fram och bak  Glad

 

Anmäl
2011-12-03 19:25 #1 av: Knirken1

Har Du verkligen tänkt igenom det där med att prångla dit en lamelldiff fram eller kanske inte det är planen alls? Ev missförstånd av mig, men det verkar nästan så av ditt inlägg?!)

Kom ihåg (om Du nu planerar montera lamelldiff/ power lock där fram) att höger & vänster sidas hjul blir låsta till varandra vid "rakt fram" körning. Det kan nog bli kanska märkligt beteende på Valpen då, minst sagt.

En sådan omkonstruktion kan nog lätt leda till en del problem även på besiktningen, förutom ute på vägen förmodligen. Svårsåld blir den också då vägbeteendet blir mysko + rentav farligt.

Gott råd är att inte ändra alls på grundkonstruktionen då den är rejält genomtänkt, väl konstruerad och mycket väl utprovad av "fordonsproffs".

Antar att det finns annat & lägga ner tid som valpmekandet kräver/ att se över "allt annat smått & gott" som kräver valp-pyssel-tid. Mitt råd:-> Håll grundkonstruktionen i bra skick så blir det mycket, mycket mera tid till själva åkandet vilket ju är en stor poäng med Lill (= egentlig valp) Volvo Valp . Grundkonstruktionen i bevarat skick = mycket åka med minsta möjliga strultid, om man nu vill ha det så. Dvs användbarhet utan problem.      MVH / Kn1

 

 

 

Anmäl
2012-01-02 14:39 #2 av: mrmulle99

valpen är besiktigad som traktor och går i 30km/h och är redigt höjd med 36"däck och är bara till för att gå mycket bra i tort o vått har haft bilar som är diffade fram och bak förr o detta är mycket rolig. är ingen vanlig valp :D

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.